Jaký to má smysl?!

Smyslem tohoto blogu je převážně informovat mou rodinu, přátele, známé a všechny, kteří zavítají na tyto stránky o tom, jak se mi vede na mé pětiměsíční dobrovolnické a pracovní stáži v Ugandě, kam se chystám jako dobrovolník Arcidiecézní charity Praha a kde bych se měla podílet na realizaci projektu Adopce na dálku. Odlétám 15.2.2012 z Mnichova a návrat do ČR plánuji na 18.7. 2012, tak snad vše půjde jak má... Doufám, že blog splní svůj účel a možná bude mladším ročníkům CARITAS-Vyšší odborné školy sociální Olomouc, kterou studuji, sloužit jako inspirace v případě, kdyby se také rozhodli odjet na praxi právě do Ugandy...

sobota 18. února 2012

Konečně v Nebbi

Všechny vás zdravím. Včera kolem sedmé hodiny odpoledne ugandského času jsem v pořádku dojela do Nebbi na Severozápadě Ugandy, kde teď bude mé působiště. Bydlím v budově Caritas Nebbi, kde mám svůj pokojík. Jsou tu moc milí lidé.

http://www.prdp.org.ug/manage/photos/west%20Nile-Nebbi%20District%20Administrative%20boundaries.jpg
http://www.welt-atlas.de/datenbank/karten/karte-2-835.gif

Cesta z Kampaly do Nebbi trvala velkým dálkovým autobusem asi 7 hodin a byla docela náročná kvůli vedru, ale zase jsem mohla vidět postupně se měnící krajinu Jihu a Severu Ugandy. Zde na Severu bývá období sucha, které trvá asi tři měsíce a po celou dobu nezaprší. Místní zakládají ohně, někdy kontrolované jindy ne (šíří se zvolna do okolí, dokud se sami neuhasí), aby se zbavili suché trávy.
V noci jsem zažila svou první africkou bouřku, která byla doprovázená silným větrem, takže byla docela strašidelná, ale rychle zase skončila, takže jsem mohla v klidu spát, tedy pokud nepočítám škrábání a lezení švábů všude možně po pokoji, ranní kokrhání kohouta a štěkání psů, usnout se dalo, ale musela jsem si dát vatu do uší.
Dneska ráno pršelo, tudíž je tu teď krásně pročištěný vzduch a příjemné teplo, nikoliv vedro. A jelikož je víkend, tak se bude odpočívat a po obědě se s Lenkou vydáme na prohlídku Nebbi.

2 komentáře:

  1. Ahoj Marci zdravíme Tě z domova.Tady přišla obleva takže je tu bláto ale podle předpovědi má zase začít mrznout. Všichni jsme zdraví 3.3 je tu hasičský ples.Pozdravuje táta,máma,Martin a Míša ahoj

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj máma se ptá zdali ti má otevírat dopisy a psát co v dopisech je ahoj táta,

    OdpovědětVymazat