Jaký to má smysl?!

Smyslem tohoto blogu je převážně informovat mou rodinu, přátele, známé a všechny, kteří zavítají na tyto stránky o tom, jak se mi vede na mé pětiměsíční dobrovolnické a pracovní stáži v Ugandě, kam se chystám jako dobrovolník Arcidiecézní charity Praha a kde bych se měla podílet na realizaci projektu Adopce na dálku. Odlétám 15.2.2012 z Mnichova a návrat do ČR plánuji na 18.7. 2012, tak snad vše půjde jak má... Doufám, že blog splní svůj účel a možná bude mladším ročníkům CARITAS-Vyšší odborné školy sociální Olomouc, kterou studuji, sloužit jako inspirace v případě, kdyby se také rozhodli odjet na praxi právě do Ugandy...

pátek 3. února 2012

Pár základních informací o Ugandě. Pro lepší orientaci..

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ug.html

Uganda je země (asi 3x větší než ČR) ve středovýchodě Afriky. Sousedí na Severu se Súdánem, na Západě s Demokratickou republikou Kongo (dříve Zair), na Jihozápadě s Rwandou, na Jihu s Tanzánií a na Východě s Keňou.

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ug.html

Počet obyvatel je též asi 3x větší než u nás (34 milionů). Hlavním městem je Kampala. Ugandské obyvatelstvo je jedno z nejmladších na světě, protože průměrný věk se zde pohybuje kolem 15 let.

1 komentář:

  1. tak co fialky? kvetou? :D bude mi (a už teď mi je) neuvěřitelné smutno. tvoje fialka

    OdpovědětVymazat